lokacija izola, slovenija datum 2003 - 2005 program socialna stanovanja naročnik -
površina 2800 m2 cena 700 eur/m2 tip vabljen natečaj status zgrajeno
Projekt predstavlja zmagovalno rešitev na javnem natečaju za izgradnjo dveh nizkocenovnih večstanovanjskih blokov – eden od njih je namenjen najemu družinam s socialno stisko, drugi pa je bil namenjen prodaji. Rešitev je na natečaju zmagala zaradi dobrih ekonomičnih in racionalnih zasnov, ugodnega razmerja med bruto in prodajnimi površinami ter fleksibilnostjo stanovanj. Stroški izvedbe so morali biti zelo nizki.

Naročnik – Stanovanjski Sklad RS,  je želel 30 stanovanj v vsakem objektu v različnih velikostih od garsonjere do tro in štiri sobnih enot znotraj objektov v tlorisni velikosti 60 x 28 metra. Znotraj stanovanj ni statičnih sten, so le predelne, ki jih lastnik lahko poljubno prestavlja. Objekta sta umeščena na hrib s pogledom na morje in Izolski zaliv ter z druge strani na okoliško gričevje. Zaradi mediteranskega značaja je poudarek na oblikovanju balkonov.

Balkoni
Vsak modul balkona ima integrirano shrambo za opremo in pohištvo, masko za zunanjo klimatsko enoto, senčilo, stranske perforirane zapore balkona in je zasnovan v mediteranskih barvah. Tako  so že v zasnovi balkona integriranei vsi elementi, ki bi si jih lastnik eventuelno montiral naknadno. Senčila blokirajo sonce ter omogočajo dodatno opno, kot vmesno cono za akumuliranje toplote v zimeksem času – po sistemu zimskega vrta. Poleti je balkon naravno prezračevan skozi stranske perforacije.

 

  OFIS arhitekti
Rok Oman
špela Videčnik
Martina Lipicer
Nejc Batistic
Neza Oman
Florian Frey
Marisa Baptista